Britkost kretanja


Oštrina britkost u percepciji i stavu oblikuju sigurnosnu sliku koja živahno živi u ljudskom umu. Takav stav omogućuje osoblju za sigurnost da osigura sebe i zaštićeno područje.

Privatna sigurnost, kao grana svakodnevnog održavanja reda i mira, prisutna je u mnogim područjima oko nas. Zakonski gledano, sve u privatnoj sigurnosti se provodi s pažljivim detaljima, ali neke stvari se primjećuju samo kroz iskustvo. Ponekad može biti nedoumica u određenim situacijama, iako su precizno definirane zakonom. Primjerice, dok su neka sredstva primjene definirana u određenim područjima, mnogi detalji poput namjene, sastava i ovlaštenih korisnika predstavljaju upitnike. To nas može odvesti u slijepu ulicu ako želimo obavljati posao na ispravan i transparentan način u skladu sa zakonom o privatnoj sigurnosti.

Jeste li primijetili kako koristite svoje znanje kao vodilju u svojim aktivnostima? Na taj način, misaoni procesi kristaliziraju se pružajući nam uvid u jasnoću koraka koje bismo trebali poduzeti. Na primjer, možda se borimo s nekim odgovorima i pitanjima, ali odlaganjem tih pitanja i pronalaskom motivacije i osvježenja negdje drugdje, možemo konačno nastaviti. Također, ovaj nastavak često se može usporediti sa spontanim akcijama koje se događaju usput. Slučajna ideja, naizgled malena, može se pretvoriti u ključni konceptualni oblik.

Postizanje malih stvari u svakodnevnom životu vodi postizanju velikih stvari, jer velike stvari i djela moraju se sastojati od mnogih malih. Ova logika može nam biti jasna, ali još uvijek je potrebno poticati, spomenuti i biti svjesni, jer iako vidimo i razumijemo, ipak ne provodimo. Zašto? Vjerojatno zato što imamo svoje razloge. Uvijek postoje vlastiti razlozi. Zastanimo! O kojim razlozima se radi? Konačno si priznajmo jesmo li iskreni ili se zavaravamo. Kada uspijemo postići iskrenost, postižemo mir. Napomena! Govorim o iskrenosti prema sebi, od sebe ne možemo pobjeći. Ako se vratimo u naše prijašnje misli i stanja, i onda osvijestimo kako smo se osjećali kada smo bili iskreni prema sebi, tada bismo se mogli potaknuti na tu iskrenost.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: